~bELonGs tO mE~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, August 4, 2011

Ramadhan 2011

selamat berpose sume yer.....

3rd year pose sesame ngn husband & 2nd year pose wif my lil prince....alhamdulillah...


pose 2009 - masih lagik berdua...routin cm bese jer..time buka pose harusla aku masak coz husband xske mkn yg dibeli2 yer..kalo stakat kuih tu okla nk beli kan..die lagik ske kalo aku masak sendri..lagipon aku mcm ikhlas la kan masak kat die coz dpt pahala kan?? kan??? so sweet...then time sahur juz panaskan lauk yg da masak ms sahur td jer..settle!!! hehehe..mase nih masih berdua..so ilek2 jerla kan..x terkejar2 sgt...


pose 2010 - kami da ade si comel kami...mase pose neh najwan dlm 2month++ coz aku br abis pantang n naik keje elok2 je lagik 2-3 ari nk pose..n dat time najwan mak aku n mak mertua aku jage secara bergilir2 sbb aku blom nk carik pengasuh lagik time neh..lebih yakin mak jage kan sbb kecik lagik..fine..aku naik bas tau g keje (selayang-putrajaya) sbb nye sgt la xlarat nk drive. paham2 jela kan anak kecik..bangun menyusu malam sume..2-3 kali gak la najwan bgn menyusu..tu yg bgn pagi aku mcm weng ckit!! hiks!! coz br nk adapt ngn situasi tu kan...bas gerak pagi dlm 6.15am gtu (suami anta naik bas kat setiawangsa sbb opis die pon kat ctu gak) then blk kul 4.30pm..but smpi kat setiawangsa dlm kul 5++pm gak..then tung tang tung tang smpi umh mak dlm 6++ dekat kul 7 pon selalunye.. mak da siap masak..legaaaa...sahur pon mak prepare then kejut je aku ngn suami bgn sbb aku selalu xsedau..maklumla..bgn..tdo..bgn..tdo.. tu yg bile tetdo mmg payah nk bgn..heeeeee;) so, utk thn 2010 mmg aku jarang sgt la masak melainkan kalo weekend aku tlg mak masak...hik2!!! aku pose penuh tau dis year sbb period xdtg2 sejak bersalin..wahahaha..soookaaaa....najwan 7 bulan br period rs nyer (lupa la..lebey kurang la)


pose 2011 - haaaaa...pose tahun nih, masuk ari nih br 4 ari kan...emmm..routine aku lebey kurang thn 2009 nye pose...sbb blk keje aku akan begegas pulang ke rumah n luckily husband pon blk awal..die g amik anak kat umh pengasuh (sebelah blok) then aku akan terus masuk umh utk masak...slalu smpi umh dlm kul 5pm gtu coz aku blk 4.30pm..smbil2 masak putera comel aku akan sm2 sibok masuk dapor even abah die ajak main kat depan pon die xmo...hohohooo...sgt mencabar...abis sume periuk..besen..tapis..mangkuk aku die kuar kan pastu main campak2..dugaaaannnnnnnnnnn...dan aku akan cuba masak dgn care yg pantas!!! harussss!!! hahahahaa... xble tahan woooo..aku rase kene beli gak r safety gate tuh kan..tp tula..najwan ble tahan kuat memanjatnyer...huhuu..anak..anak..nk pulak lelaki kan..mmg seswai la..then sahur aku akan panaskan je lauk yg masak ms buka td..settle!!!


so..lain org lain cara nye menguruskan urusan seharian during ramadhan kan...terpulang la pd diri kite sendiri utk pilih cara yg lebih senang & mudah!!!


so..SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK utk sume....



mMuaaHh : aNeem

No comments:

Post a Comment